CANKURTARAN: “YANDAŞA KAYIRMACI, MUHALİFE CEBERRUT HUKUKA KARŞI ADALETİ ARIYORUZ”
24.06.2017
Yazı Boyutu: A- A+
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI CANKURTARAN, ALMANYA’DA KONUŞTU: “TÜRKİYE’DE CEBERRUT, RASTGELE, KAYIRMACI OLMAK ÜZERE ÜÇ TİP HUKUK UYGULANIYOR”

“YANDAŞA KAYIRMACI, MUHALİFE CEBERRUT HUKUKA KARŞI ADALETİ ARIYORUZ”

Almanya’nın Frankfurt şehrinde yaşayan vatandaşlarımızca düzenlenen “Adalet Yürüyüşü”ne destek etkinliğinin ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Türkiye’de bugün ceberrut, rastgele ve kayırmacı olmak üzere üç tip hukukun uygulandığını söyleyerek, “Muhaliflere aman vermeyen ceberrut, sıradan vatandaşa rastgele, AKP yandaşlarına ise kayırmacı hukuk uygulanıyor. AKP hükümetinin yandaşa kayırmacı, muhalife ceberrut, vatandaşa rastgele hukukuna karşı adaleti arıyoruz” diye konuştu.

Temasları kapsamında Almanya’da olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Frankfurt şehrinde Türkiye’deki Adalet Yürüyüşü’ne destek amacıyla burada yaşayan vatandaşlarımızca organize edilen destek etkinliğine katıldı. Cankurtaran etkinliğin ardından Adalet Yürüyüşü’ne ve Türkiye’deki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu. Almanya’daki vatandaşlarımıza Adalet için yürüyenlerden selam getirdiğini söyleyerek sözlerine başlayan Cankurtaran, Türkiye’nin adalete, demokrasiye, insan haklarına inanmayan bir zihniyet tarafından yönetildiğini belirterek şöyle konuştu:

“KONTROLLÜ DARBEYİ KONTROLSÜZ YÖNETİM İÇİN KULLANDILAR”

“Türkiye’deki kötü gidişatta 15 Temmuz darbesinin ardından ilan edilen OHAL’in büyük rolü var. Gün geçtikçe çıkan yeni deliller darbenin kontrollü olduğunu gösteriyor. Kontrollü darbeyi kontrolsüz, denetlenemeyen yönetim için kullandılar. Ülke adalete inanmayan bir anlayışın tehditi altındadır. Genel Başkanımızın yürüyüşü bu ülkenin ezilen, adaletsizliğe mahkum edilen milyonlarının çığlığıdır” dedi.

“MUHALİFLERE CEBERRUT HUKUK UYGULANIYOR”

Türkiye’de adaletin AKP eliyle bozulduğunu söyleyen Cankurtaran, “Türkiye’de bugün üç tip hukuk uygulanıyor. Birincisi muhaliflere karşı uygulanan ceberrut hukuk! Diğeri sıradan insanlara uygulanan artık rastgele ne karar çıkarsa uygulanan hukuk. Üçüncüsü ise AKP yandaşlarına uygulanan kayırmacı hukuk. AKP’nin yandaşa kayırmacı, muhalife ceberrut, vatandaşa rastgele hukukuna karşı biz Adaleti arıyoruz” diye konuştu.

“HAYIR KORKUSUYLA ‘HAYIR’LI CUMALAR’ DEMEYENLER ŞİMDİ DE ADALET’İ DUYMAKTAN RAHATSIZLAR”

CHP’nin Adalet yürüyüşünün AKP iktidarını çok huzursuz ettiğini söyleyen Cankurtaran, “Adalet dememizden bu kadar rahatsızlarsa bir tavsiyemiz var. Hani referandumdan önce ‘hayır’ kelimesinden rahatsız olduklarından birbirlerine ‘Hayırlı Cumalar’ demeyi bırakmışlardı ya şimdi de Adalet’i duymaktan rahatsızlar. Çok rahatsızlarsa partilerinin ilk adı olan ama asla uymadıkları Adalet kelimesini kaldırıp yerine Erdoğan’ı eklesinler. AKP’ye yakışan isim ‘Erdoğan Kalkınma Partisi’dir. Partide bir Erdoğan var bir de kendi kişisel kalkınması peşinde koşanlar zaten” dedi.

“AKP, KATAR’A 15 TEMMUZ GECESİNİN DİYET BORCUNU MU ÖDÜYOR?”

Cankurtaran’ın gündeminde dış politikadaki gelişmeler de vardı. Son dönemde askeri birliklerde yaşanan zehirlenme olaylarını hatırlatan Cankurtaran, “Askerine temiz yemek veremeyenler şimdi Katar’a asker gönderiyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Middle East Monitor haber sitesi (MEM), 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Katar’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korunması için Katar Özel Kuvvetleri’ne bağlı 150 asker gönderdiğini iddia etmiş, bu haber bazı yandaş sitelerde dahi çıkmıştı. Bugüne kadar bu konuda bir doğrulama yada yalanlama gelmedi. Bu nedenle şimdi buradan soruyorum. Bu iddia doğru mu? AKP, şimdi asker göndererek Katar Şeyhi’ne 15 Temmuz gecesinin diyet borcunu mu ödüyor?” diye konuştu.

“BİR SAVAŞ ÇIKSA KATAR’DAKİ ASKERİMİZE NASIL YARDIM GÖNDERİLECEK?”

Cankurtaran, Katar Dışişleri Bakanı’nın Türk askerinin bütün bölgenin güvenliğini sağlamak için Katar’a geldiği yönündeki açıklamasını hatırlatarak, “Katar bugün için Suudilerle gerilim yaşıyor. Suudilerle anlaşsa bu sefer de ileride belki İran’la gerginlik yaşayabilir. Bu durumda Katar’daki Türk askeri az sayıdaki mevcuduyla nasıl güvenliğini sağlayacak? Türkiye’den üç bin kilometre uzaklıktaki Katar’da bir savaş çıksa askerimize gerektiğinde nasıl yardım gönderilecek? Sonuçta biz ne ABD, ne Rusya’yız. Uçak gemilerimiz mi var? Yada Katar’la sınırımız mı? Olası bir savaşta askerimizin orada sıkışıp kalma riski olmaz mı? Hiç bu tür olasılıklar düşünüldü mü? Katar’a asker gönderilmesi çok iyi hesaplanmayan, daha çok AKP’nin Katar’la olan ikili ilişkilerinden dolayı şova yönelik bir hareket gibi görünüyor” şeklinde konuştu.

“AVRUPA’DAKİ VATANDAŞLARIMIZ DA MÜCADELEMİZE DESTEK VERMELİ”

“Kim adalete kıyarsa bir gün o adalete muhtaç hale gelir” diyen Cankurtaran, “Bizler bütün demokratik yollardan mücadele etmeye devam edeceğiz. Yaşamın siyasetin her alanında olacağız. Herkese kucak açacağız. Hangi görüşten olursa olsun adalete insan haklarına inanan herkesle birlikte dayanışma içinde olacağız. Bu zor günleri bu ülkenin bütün iyi insanları olarak birlikte aşacağız. Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız da mücadelemize destek vermeli. Bizim tek ülkemiz var. O ülkeyi bir kişinin hırslarına bırakmayacağız. Türkiye’yi yeniden Atatürk’ün çizdiği yolda ilerleyen ama demokrasisi daha gelişmiş bir ülke haline getireceğiz” diyerek sözlerini bitirdi.

CHPnet

SİTELERİ