CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI CANKURTARAN: “KİBİR, AKP YÖNETİMİNİ HÜCRELERİNE KADAR KAPLADI”
28.12.2017
Yazı Boyutu: A- A+
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI CANKURTARAN’DAN 696 NOLU KHK’DA “HİÇBİR DÜZELTME YAPILMAYACAK” DİYEN BAŞBAKAN YILDIRIM’A SERT TEPKİ:

“KİBİR, AKP YÖNETİMİNİ HÜCRELERİNE KADAR KAPLADI”

“AKP, OHALKOLİK OLDU, ONU BU BAĞIMLILIĞA ALIŞTIRAN DA AYM OLDU!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Başbakan Binali Yıldırım’ın 696 nolu KHK’da “Hiçbir düzeltme yapılmayacak” yönündeki açıklamasına sert tepki göstererek, “AKP, ben ne dersem o havasında. Kibir, AKP Yönetimini hücrelerine kadar kapladı. Ya bu KHK’yı düzeltirler ya da bu KHK’dan cesaret alan bazı kişilerin yaratabileceği gelecekte ki olası gerginliklerin sorumlusu olurlar” dedi. OHAL’in kaldırılmasını da isteyen Cankurtaran,“AKP, Ohalkolik oldu! Onu bu bağımlılığa alıştıran da AYM oldu” diye konuştu.

Kamuoyunda büyük tepki çeken 696 sayılı KHK’yla alakalı olarak Başbakan Binali Yıldırım, “Hiçbir düzeltme yapılmayacak” açıklamasında bulunmuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran yaptığı yazılı açıklama ile Yıldırım’ın açıklamasına tepki göstererek, “AKP, en haklı tepkileri bile görmezden gelip ben ne dersem o havasında. Toplumsal tepkileri bu kadar ciddiye almayan bir yönetim daha görülmedi. Kibir, AKP yönetimini en küçük hücrelerine kadar kaplamış vaziyette. Tedavileri ancak sandıktan yiyecekleri tokatla mümkün. Yoksa bu kadar kibir onlara da zarar verecek. Ya bu KHK’yı düzeltirler ya da bu KHK’dan cesaret alan bazı kişilerin yaratabileceği gelecekte ki olası gerginliklerin sorumlusu olurlar” diye konuştu.

AKP, OHALKOLİK OLDU, ONU BU BAĞIMLILIĞA ALIŞTIRAN DA AYM OLDU!

Tek başına 696 nolu KHK’yı da düzeltmenin sorunu çözmeyeceğini belirten Cankurtaran, “OHAL bir an önce sonlandırılmalıdır. Ancak AKP yönetimi tam anlamıyla Ohalkolik olmuştur. OHAL ile elde ettiği KHK gücünü bırakmak istememekte, Meclis’i devre dışı bırakarak ülkeyi bir nevi günümüzün fermanları olan KHK’larla yönetmek istemektedir. Bütün ülke bir kişinin iki dudağının arasında. Elde ettikleri güç onları sarhoş etmiştir. AKP artık bir Ohalkoliktir ve KHK bağımlısıdır. AKP’yi bu bağımlılığa alıştıran da CHP’nin KHK’larla ilgili başvurusunu yetkisiz olduğunu gerekçe göstererek reddeden Anayasa Mahkemesi (AYM) ve AYM Başkanı oldu. Türkiye uçuruma gitmeden AKP’yi bu sarhoşluktan uyandırmak şarttır” dedi.

“TEK TİP KIYAFET UYGULAMASI CEZAEVLERİNİ VE SOKAKLARI GEREBİLİR”

“VATANDAŞ İSTİYOR DİYE TEK TİP GETİRENLER, MAAŞA ZAM İSTEYİNCE CİDDİYE ALMIYOR”

Cankurtaran, son KHK’daki en önemli düzenlemelerden birinin de Anayasal suçlarda tek tip kıyafet uygulaması olduğunu belirterek, “Herkes bu düzenlemeyi FETÖ’cülerle sınırlı sanıyor cezaevlerindeki diğer yasadışı örgütlerden mahkum binlerce tutuklu ve hükümlü de dahil neredeyse 60 bin kişiyi kapsıyor. Tek tip kıyafet uygulaması, cezaevlerinde ölüm orucu, açlık grevi gibi eylemleri tetikleyebilir, cezaevlerini ve sokakları gerebilir. Şayet AKP, seçim sürecine giderken böyle bir gerginlikten medet ummuyorsa durduk yere niye böyle bir uygulamaya ihtiyaç duydu? Diyorlar ki vatandaş istedi! Vatandaş istedi diye tek tip kıyafet uygulaması getirenler, vatandaş maaşa zam, asgari ücret en az 2 bin lira olsun dediğinde niye ciddiye almıyor. Tek tip kıyafet uygulaması masumiyet karinesine aykırıdır. En azından hüküm giyinmeden uygulanması kişiyi baştan suçlu ilan etmek olur” diyerek açıklamasını bitirdi.

CHPnet

SİTELERİ